MENIU

Un american dintr-un grup extremist somalez îl ameninţă pe Obama

FOTO: usatoday.net

Un american, membru în grupul extremist al shebabilor somalezi, a criticat pe internet discursul preşedintelui american Barack Obama adresat lumii musulmane şi a avertizat că tot mai mulţi americani se alătură luptei împotriva "tiraniei" Statelor Unite

Înregistrarea video de 27 de minute a fost postată pe forumurile jihadiste şi dată publicităţii de Centrul American de Supraveghere a Site-urilor Islamiste (SITE). Bărbatul, care se prezintă drept "Abu Mansur, americanul", afirmă că singura modalitate de a face pace cu lumea musulmană este ca Statele Unite să se retragă din ţări musulmane precum Irak, Afganistan şi Somalia.

"Cum îndrăzniţi să că adresaţi lumii musulmane, când mii de musulmani sunt închişi în închisorile voastre (sau când - n.red.) ne bombardaţi fraţii şi surorile din Afganistan?", spune Abu Mansur în limba engleză, potrivit SITE.

Bărbatul a apărut şi în martie într-o înregistrare video de propagandă al grupului islamist somalez Shebab, în care se auzea pe fundal muzică rap. 

Înregistrarea video difuzată miercuri îi prezintă pe Abu Mansur, un bărbat cu barbă în vârstă de aproximativ 30 de ani, şi alţi trei bărbaţi care se declară americani.

Recrutarea de către islamişti a tinerilor americano-somalezi trimişi în Somalia pentru activităţi teroriste reprezintă una dintre priorităţile Poliţiei Federale Americane (FBI), care susţin că gruparea shebabilor are legături cu al-Qaida.

Mai multe articole despre:
site Barak Obama