MENIU

Un alpinist român a murit miercuri, după ce a escaladat masivul Mont Blanc

Foto: Tudor Georgescu
Cei doi români făceau parte dintr-un grup de alpinişti, care escaladau vârful Dome du Gouter.

Un alpinist român a murit miercuri în masivul francez Mont-Blanc, la 4.000 de metri altitudine, au anunţat echipele de salvare citate de AFP.

Accidentul a avut loc la coborâre de pe Vârful Mont Blanc, pe ruta de retragere spre refugiul Gouter. Bărbatul a alunecat circa 200 de metri. Trupul său a fost găsit într-o crevasă la 15 metri adâncime, pe Dome du Gouter, una dintre etapele ascensiunii pe cel mai înalt vârf din Europa, a explicat jandarmeria montană franceză.

Alpinistul l-a antrenat în cădere pe camaradul de coardă, tot de naţionalitate română. Foarte grav rănit, acesta din urmă a fost internat la spital cu mai multe fracturi. Situaţia acestuia  s-a stabilizat, a declarat pentru NewsIn purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu.   

La spital s-a deplasat consulul României la Lyon, Gabriel Stănescu.

Ministerul de Externe este în contact cu autorităţile franceze, dar nu va putea divulga identitatea celor doi, până când familiile lor nu îşi vor da acordul în acest sens.

Cei doi români făceau parte dintr-un grup de alpinişti, care escaladau vârful Dome du Gouter, potrivit jandarmilor montani francezi, care susţin că familiile celor doi români au fost deja anunţate. 

"Am transmis toate informaţiile la Ambasada României din Paris. Trupul este la Chamonix şi va fi repatriat. Iar celălalt este la spital", au declarat surse din Jandarmeria Chamonix.

 

 

Mai multe articole despre:
alpinist Mont Blanc news alert