MENIU

Un adolescent a fost agresat la Florenţa pentru că era român

Foto: www.paradoxplace.com

Un băiat român în vârstă de 15 ani a fost agresat miercuri la Florenţa de doi italieni în vârstă de 17-18 ani, din cauza cetăţeniei sale. Anunţul a fost făcut de La Repubblica în pagina sa electronică.

"Sunteţi români?", i-au întrebat agresorii pe băiat şi pe doi prieteni ai săi, care aşteptau autobuzul după ore. "Da, de ce?", a răspuns el. Cei doi italieni i-au bătut şi i-au împins în stradă, pentru a fi călcaţi de maşini. Băiatul a primit un pumn în faţă. Un bărbat, tot italian, a intervenit şi i-a pus pe fugă pe agresori, astfel că cei trei români au reuşit să scape. Dar băiatului în vârstă de 15 ani îi este frică să se întoarcă la şcoală, de teamă să nu îi întâlnească din nou pe drum pe agresori.

Românul, care a petrecut doi ani într-un orfelinat din Bucureşti, înainte de a veni la mama sa, în Italia, a spus că italienii care l-au bătut păreau a fi vagabonzi, nu elevi sau studenţi. Poliţia a lansat o anchetă în acest dosar.

Incidentul se înscrie într-un val de atacuri rasiste, după mai multe violuri comise de imigranţi români în Italia.

O măcelărie aparţinând unui român din Guidonia, unde patru români au fost arestaţi pentru violarea unei tinere şi agresarea prietenului ei, a fost atacată în noaptea de miercuri spre joi, cu o bombă artizanală. Explozia, produsă cu puţin înainte de miezul nopţii, a spart geamurile măcelăriei, dar nu a provocat victime. Poliţia a lansat o anchetă.

În noaptea de marţi spre miercuri, un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare în barul unei românce din aceeaşi localitate.

De asemenea, mai mulţi demonstranţi neofascişti au atacat patru români şi cinci albanezi în Guidonia, iar, mai mulţi manifestanţi au încercat să îl linşeze pe unul dintre cei şase români arestaţi pentru violul de la Guidonia.

În plus, românii arestaţi la Guidonia ar fi fost bătuţi în închisoare de autorităţi, relatează La Repubblica.

Autorităţile italiene au cerut populaţiei din Peninsulă să nu învinovăţească întreaga comunitate română din Italia pentru aceste incidente. "A face acest lucru este o greşeală culturală", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno.

CITEŞTE ŞI Infractori cu paşaport românesc: Ce măsuri credeţi că ar trebui să ia statul român împotriva violatorilor şi hoţilor din diaspora?


Mai multe articole despre:
Italia bătaie viol adolescent Florenţa român