MENIU

Umiliţi în spital

Tragedia de la Slatina se poate repeta oricând. De trei zile se gândesc stategii pentru vindecarea sistemului sanitar, dar în unele spitale din ţară pacienţii sunt trataţi în continuare cu indiferenţă. Bolnavii care merg la Urgenţe la Spitalul Judeţean Teleorman sunt nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a fi consultaţi. Managerul spitalului ridică din umeri - nu sunt suficienţi doctori...Urmăriţi un reportaj filmat cu camera ascunsă.

E ora 13 şi sala de aşteptare a spitalului e plină-ochi. Bolnavii, majoritatea de vârsta a doua, aşteaptă de la primele ore ale dimineţii.

Întrebăm la camera de gardă de ce se aşteaptă atâtea ore. Managerul spitalului spune că nu poate să facă mare lucru. Medicii consideră că nu e normal ca secţia “Urgenţă” să fie singura în judeţ.

"Să vă spun că suntem patru chirurgi şi nu putem să facem faţă la toate urgenţele medico-chirurgicale din tot judeţul? Şi facem faţă la toate urgenţele de la Turnu, Zimnicea, Roşiori, Videle inclusiv Alexandria. La patru zile un chirurg este de gardă. Deja suntem depăşiţi fizic şi psihic", a declarat un medic.

"Pot să spun că în spitale se mai şi moare!", a afirmat Florentina Cătărună, Manager Spitalul Judeţean Teleorman.

Nici la spitalul din Giurgiu pacienţii care merg la Urgenţe nu stau mai puţin de trei ore până să fie consultaţi.

"La noi la Urgenţe nu se intră în ordinea venirii, ci în ordinea urgenţelor, urgenţele sunt stabilite de asistenta de la triaj si în ordinea urgenţelor se intră", a spus Mihaela Mazilescu, medic primar Spitalul de Urgenţă Giurgiu.

Una peste alta, cei care se lovesc de lipsurile sistemului medical sunt bolnavii.

Mai multe articole despre:
null