MENIU

Umbra cocainei planează asupra lui Berlusconi, comentează presa spaniolă

Foto: theage.com.au

Scandalul în care este implicat premierul italian Silvio Berlusconi ia amploare, acesta fiind acuzat că a consumat droguri în timpul petrecerilor la care erau invitate tinere plătite, în vilele sale luxoase, transmite cotidianul spaniol El Pais în pagina sa electronică.

Berlusconi se confruntă în prezent cu un amestec exploziv de acuzaţii de consum de cocaină şi apelarea la serviciile unor prostituate din Europa de Est, comentează presa spaniolă. Convorbiri interceptate aflate în posesia judecătorilor de la Parchetul din Bari abundă în indicii cu privire la consumul de droguri de către premier.

Într-una dintre discuţiile telefonice înregistrate, Gianpaolo Tarantini, om de afaceri în vârstă de 34 de ani care este prieten cu Berlusconi şi care este acuzat de corupţie şi proxenetism, îi promite unei tinere "o noapte de sex şi droguri". În alte convorbiri, Tarantini vorbeşte despre sute de invitaţi la o "petrecere albă" şi menţionează numele de Nick. Potrivit Parchetului, acesta ar fi o persoană influentă din localitatea italiană Puglia. Deşi, nu au fost date informaţii cu privire la conţinutul convorbirilor dintre Tarantini şi Berlusconi, care au fost interceptate, cotidianul italian Corriere della Sera scrie că cei doi "discută despre fete şi petreceri pe un ton glumeţ".

Fostul secretar al lui Tarantini, Alessandro Mannarini, anchetat pentru deţinere de supefiante, a petrecut vara anului 2008 alături de şeful său într-o vilă situată în apropiere de cea a lui Berlusconi, la Cerdegna,  pentru închirierea căreia Tarantini plătea 100.000 de euro pe lună. Însă, spre surprinderea anchetatorilor, Mannarini a declarat că, alături de şeful său, avea acces liber la vila Certosa deţinută de Silvio Berlusconi. În plus, el a confirmat marţi pentru Corriere della Sera că a mers la locuinţa premierului italian în august 2008 împreună cu Tarantini şi un grup de prostituate. Atunci, Berlusconi ar fi organizat o cină pentru 60 de persoane. În plus, Mannarini a povestit că a intrat în reşedinţa de stat a premierului fără să fie supus vreunul control de securitate. "Am înregistrat şi am făcut fotografii cu telefonul mobil", a declarat asistentul.

Aceste informaţii confirmă încă o dată temerile premierului că alte persoane, în special tinere prezente la petreceri, au făcut fotografii sau au înregistrat convorbiri. Patrizia d'Addario, prostituata în vârstă de 42 de ani care a prezentat acest caz judecătorilor de la Parchetul din Bari, a depus marţi şase înregistrări audio, după ce furnizase deja altele.