MENIU

UEFA anchetează un club european suspectat că a trucat partide

Foto: uefa.com

Forul european de fotbal va prezenta în câteva zile acuzaţii împotriva unui club european de fotbal, suspect că a trucat mai multe meciuri, fără a menţiona numele acestuia.

"Există mai multe cazuri pe care le analizăm. Este foarte dificil să găsim dovezi, dar în câteva zile vom prezenta acuzaţiile împotriva unui club", a anunţat, miercuri, secretarul general al UEFA, David Taylor.

Oficialul forului european nu a precizat din ce ţară este echipa suspectată. În luna septembrie a anului trecut, UEFA a anunţat că analizează 10 meciuri din actuala ediţie a Cupei UEFA şi 15 din sezonul trecut, toate în preliminarii, după ce s-au înregistrat nereguli la cotele pariurilor.

UEFA va înfiinţa din sezonul viitor şi o comisie de investigaţii care va cerceta toate iregularităţile care apar în meciurile din cupele europene. Taylor a afirmat că foarte puţine meciuri sunt suspecte în fiecare an, dar UEFA îşi propune rezolvarea acestei probleme.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a afirmat că trucarea meciurilor este "un risc serios pentru fotbal" şi orice jucător care acceptă acest lucru va fi suspendat din fotbal.
Mai multe articole despre:
Cupa UEFA UEFA