MENIU

UE acuză Microsoft că încalcă regulile competiţiei în navigarea pe internet

foto: microsoft.com

Comisia Europeană (CE) a acuzat Microsoft că obstrucţionează competiţia prin includerea sistemului de navigare pe web Internet Explorer în pachetele Windows, acuzaţie ce marchează cea mai recentă mişcare dintr-o bătălie îndelungată şi costisitoare cu compania de software.

CE a ajuns la concluzia preliminară că Microsoft, care controlează trei sferturi din piaţa mondială de sisteme de navigare pe internet, a împiedicat intrarea în competiţie a unor sisteme concurente şi a încălcat reglementările Uniunii Europene (UE), abuzând de poziţia sa dominantă.

Reprezentanţii Comisiei Europene au adăugat că Microsoft are la dispoziţie opt săptămâni ca să răspundă listei de acuzaţii ce a fost trimisă companiei şi care ameninţă să amendeze gigantul american de software, dacă descoperirile preliminare se confirmă.

Microsoft a plătit până acum Comisiei amenzi ce depăşesc 1 miliard de dolari. 

Microsoft şi Uniunea Europeană s-au angajat de ani de zile într-o dispută din cauza problemelor de competiţie, iar firma americană a fost amendată de mai multe ori, ca urmare a acuzaţiilor că abuzează de faptul că domină 95% din piaţa sistemelor de calculatoare personale, prin intermediul programului omniprezent Windows. 

Mai multe articole despre:
Microsoft amenzi Comisia Europeană