MENIU

Udrea vrea să dărâme zidul Palatului Parlamentului pentru a face zona mai turistică

Foto: virtualtourist.com
Udrea: Vrem să facem zona din jurul Casei Poporului mult mai turistică

Ministerul Turismului Elena Udrea se află în discuţii cu Camera Deputaţilor pentru a dărâma zidul Palatului Parlamentului pentru a transforma zona într-una mai "prietenoasă pentru turişti". Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii "100%", la Realitatea TV.

"Casa Poporului, în opinia noastră, trebuie exploatată ca obiectiv turistic. Ne aflăm în discuţii cu preşedintele Camerei Deputaţilor. Vrem să facem zona din jurul Casei Poporului mult mai turistică, mult mai apropiată faţa de oameni. Tot spaţiul ăla frumos verde, din jur, să fie foarte prietenos şi accesibil, aşa cum este peste tot în lume", a declarat Udrea.

Ministrul Turismului a mai spus că a introdus o serie de modificări în Guvern prin care se prevede că proprietarii de structuri de primire turistică de pe litoral sunt obligaţi să ţină deschis pe durata întregului sezon.

"Prin această măsură încercăm să creştem sezonul, să creştem numărul de turişti care ajung pe litoral, să permanentizăm forţa de muncă", a declarat Elena Udrea.

Udrea a precizat că turiştii străini sunt atraşi şi de alte tipuri de turism. "Avem foarte mulţi turişti care practică un turism foarte la modă, turismul cultural şi ecoturismul. Sunt cei care vin la pensiuni, vizitează oraşele medievale din Transilvania. Vin şi sunt foarte încântaţi de tipul acesta de turism", a conchis ministrul Udrea.

Mai multe articole despre:
turism Elena Udrea Casa Poporului proiecte