MENIU

Udrea, Vlădescu şi Oprea - miniştrii cu probleme din Cabinetul Boc IV

Udrea, Vlădescu, Oprea şi Onofrei, miniştrii cu probleme din cabinetul Boc IV

Elena Udrea la Turism şi Dezvoltare, Gabriel Oprea la Apărare şi Sebastian Vlădescu la Finanţe sunt miniştri din Cabinetul Boc IV care au stârnit cele mai multe comentarii şi controverse.

Un ministru pentru care parlamentarii au cerut începerea urmăririi penale şi doi miniştri consideraţi de presă ca fiind oameni de casă ai preşedintelui Traian Băsescu se regăsesc în Cabinetul Boc IV. Elena Udrea la Turism şi Dezvoltare, Gabriel Oprea la Apărare şi Sebastian Vlădescu la Finanţe sunt miniştri care au stârnit multe controverse.

Pe vremea când era Ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu I, Sebastian Vlădescu a votat în CSAT împotriva propunerii PNL de retragere a trupelor din Irak. În 2007, pe când era secretar de stat în Guvernul Tăriceanu II, Vlădescu a criticat activitatea Executivului, a intrat în conflict cu Varujan Vosganian şi a ameninţat cu demisia. Numele lui Vlădescu era legat de PNL până vineri când liderii partidului au menţionat că acesta nu mai este membru liberal din 2002.

Gabriel Oprea i-a supărat pe colegii săi din PSD când i-a numit pe şefii de la Interne, fără să se consulte cu liderii social-democraţi. PSD i-a retras sprijinul, iar Oprea a demisionat de la Interne şi a fost nevoit să plece din PSD. Oprea a înfiinţat Grupul independenţilor din Parlament care i-a sprijinit pe toţi premierii desemnaţi de Traian Băsescu în ultima perioadă. În 2004, însă, Gabriel Oprea era numit de Traian Băsescu \"Mafiotul lui Adrian Năstase\".

Elena Udrea a fost acuzată de comisia parlamentară de anchetă de abuz în serviciu , neglijenţă în serviciu, instigare la infracţiunea de abuz contra interesului public şi conflict de interese. Comisia parlamentară a verificat activitatea Elenei Udrea, în calitate de ministru al Turismului, şi a cerut începerea urmăririi penale pe numele său.