MENIU

Udrea spune că miniştrii PD-L sunt ţintele unei precampanii prezidenţiale

Foto: RTV

Ministrul Turismului, Elena Udrea, spune că nu o surprinde susţinerea PSD pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care va verifica modul în care ministerul pe care îl conduce a cheltuit bugetul alocat şi afirmă că miniştrii PDL sunt ţintele unei precampanii pentru alegerile prezidenţiale.

"Sper ca nu v-a surprins, pe mine nu mă suprinde! Vă spuneam, acum aproape două luni, că PSD şi PNL vor înfiinţa categoric o comisie şi pentru Ministerul Turismului. Astăzi PSD a decis înfiinţarea comisiei Vanghelie. Strategia este una simplă, a devoalat-o chiar primarul sectorului 5 într-o emisiune aseară, în care a explicat că miniştrii PDL sunt ţintele acestei precampanii la alegerile prezidentiale", a declarat Udrea. Ea a spus că, potrivit strategiei invocate, se alege un trust de presă, se face o campanie mediatică negativă la adresa unui ministru PDL, după care PSD şi PNL decid înfiinţarea unei comisii parlamentare.

Ministrul a spus că nu a înţeles nici de la Crin Antonescu, nici de la Mircea Geoană ce neclarităţi au în ceea ce priveşte cheltuielile Ministerului Turismului şi a calificat instituţia pe care o conduce ca fiind "cel mai transparent minister".

În ceea ce priveşte acuzaţiile potrivit cărora ministerul a achiziţionat perdele de 75.000 de euro, Udrea a sintetizat situaţia folosindu-se de un banc. "Este ca în bancul acela: nu era Mercedes, era bicicletă, nu i s-a dat, i s-a luat, nu sunt perdele, sunt jaluzele, nu sunt de 75.000 de euro, sunt 7.500 de euro. Noi spunem asta de trei zile, nu ne ascultă nimeni!". 

Ministrul consideră că ar trebui verificat şi modul în care ministerele conduse de social-democraţi au cheltuit zeci de milioane de euro pentru publicitate. "Dacă tot verificăm cum s-au cheltuit trei milioane de euro în şapte luni pentru promovarea României, (...) cred că, la fel de bine, ar trebui să verificăm cum se cheltuiesc zeci de milioane de euro pe acţiuni de publicitate în ministerele PSD, sau miliarde de euro în timpul guvernării PNL", a spus Udrea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional, că deputaţii PSD vor susţine înfiinţarea Comisiei de anchetă în cazul ministrului Elena Udrea şi vor vota rapoartele Comisiilor de anchetă în cazurile Ridzi şi Sterling.

Mai multe articole despre:
PNL PSD miniştri Elena Udrea PD-L trust de presă