MENIU

Udrea s-a prezentat la comisia parlamentară de anchetă şi a solicitat demisia a cinci dintre membri

Foto: realitatea.net
Elena Udrea: toate acţiunile mele în calitate de ministru al Tursimului au fost în conformitate cu legea

Lovitură de teatru în scandalul Udrea! Ministrul Elena Udrea a mers joi la comisia de anchetă de la Parlament unde a fost întâmpinată cu flori. După 20 de minute, ministrul Turismului a refuzat să participe la audieri şi a cerut demisia şi înlocuirea a cinci membri ai comisiei care apar în înregistrarea difuzată luni de presă.

"M-am prezentat astăzi în faţa dumneavoastră din respect pentru Parlament. Respect Constituţia, respect Parlamentul şi toate acţiunile mele ca persoană publică, în tot mandatul meu de ministru şi înainte, au fost în conformitate cu legile ţării", a spus Elena Udrea la începutul audierilor.

Apariţia Elenei Udrea i-a luat prin surprindere pe membri comisiei. Udrea anunţase anterior că nu va da curs invitaţiei la audieri, cât timp Comisia îşi va păstra actuala componenţa.

Şedinţa Comisiei a început cu scandal. Înainte de audierea ministrului Turismului au exista mai multe discuţii contradictorii între Nicolae Bănicioiu şi Robert Negoiţă, pe de-o parte, şi secretarul comisiei, Claudiu Ţaga, de cealaltă parte. Cei doi deputaţi i-au cerut explicaţii secretarului în legătură cu documentele puse la dispoziţia membrilor comisiei.

Elena Udrea a încercat să dea explicaţii deputaţilor şi a susţinut că au fost trimise comisiei toate documentele solicitate. Udrea a fost întreruptă de preşedintele Comisiei pe motiv că are dreptul să vorbească doar atunci când i se dă cuvântul. Preşedintele comisiei, Ludovic Orban, a ţinut să-i spună Elenei Udrea că are obligaţia să spună numai adevărul pe timpul audierilor."Sper ca obligaţia de a spune adevărul este valabilă şi pentru membrii comisiei de anchetă şi sper că şi dumneavoastră o să spuneţi adevărul după ce se vor termina lucrările acestei comisii", a replicat Udrea.

Ministrul Turismului i-a informat pe membri comisiei că a depus, la Parchet, plângere penală împotriva celor care au fost în sală în momentul în care s-au făcut înregistrările difuzate luni de presă şi le-a cerut acestora să îşi dea demisia din Comisie şi din Parlamentul României. "Am venit să vă privesc în ochi şi să vă spun că atât timp cât din Comisie vor face parte cei care au acţionat abuziv şi ilegal încercând să-mi fabrice un dosar penal, nu voi putea să cred în imparţialitatea şi corectitudinea acestei comisii de anchetă", a spus Udrea.

"Nu dumneavoastră sunteţi cea care aveţi atribuţiunea de a stabili componenţa comisiei de anchetă", a replicat preşedintele comisiei Ludovic Orban.

După numai 20 de minute, Elena Udrea s-a ridicat şi a părăsit sala în care trebuia să aibă loc şedinţa comisiei, anunţându-i pe cei prezenţi că merge la Ministerul Turismului "unde are de rezolvat alte probleme".