MENIU

Udrea: Orban a plătit 64 de milioane de euro pentru repararea pistei aeroportului Băneasa

Foto: RTV

Până nu de mult, politicienii făceau apel la bloguri pentru a da frâu liber opiniilor personale, de cele mai multe ori atacuri dure la, în general, membri ai opoziţiei. De câteva zile încoace, aleşii au schimbat "armele" şi au început să arunce în dreapta şi-n stânga cu... comunicate de presă. După PSD şi PD-L, iată că a venit şi rândul Elenei Udrea să pună mâna pe condeiul defăimător. Vineri, Ministrul Turismului l-a acuzat pe Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă, că a plătit unei firme 64 de milioane de euro pentru repararea pistei aeroprtului Băneasa, deşi contractul fusese evaluat la 17 milioane de euro.

"Cel care a tăiat frunze la câini este, în realitate, tocmai Ludovic Orban, care, vreme de mai mulţi ani, cât a fost ministru al Transporturilor, nu a reuşit să construiască nici măcar un km de autostradă. În schimb, acesta a reuşit să plătească firmei Romstrade (firmă abonată la contracte de stat pe vremea lui Orban) suma de 64 milioane de Euro pentru reparaţia pistei aeroportului Băneasa, chiar dacă firma se angajase, atunci când câştigase licitaţia, să facă respectivele lucrări pentru 17 milioane de euro. Tot Ludovic Orban a plătit unui avocat de casă al PNL suma de 6 milioane de Euro drept onorariu pentru un ok dat contractului Bechtel", se arată într-un comunicat al ministrului Turismului, Elena Udrea.

De asemenea, Elena Udrea acuză Guvernul Tăriceanu că a dublat, în ultimii doi ani, numărul angajaţilor din administraţia publică centrală şi locală.

"Chiar dacă Guvernul Boc a operat la începutul acestui an reduceri de personal de 20% în instituţiile de stat, aparatul funcţionăresc şi birocratic are în continuare un exces de personal din cauza clientelei politice angajate de Guvernul Tăriceanu în ultimii doi ani. Doar la Cancelaria Primului Ministru (desfiinţată în 2009 de Emil Boc şi înfiinţată pe vremea lui Adrian Năstase), Călin Popescu Tăriceanu angajase, de exemplu, câteva sute de oameni, în dorinţa de a-şi creea un Guvern paralel", se arată în comunicatul ministrului Turismului.

În plus, Udrea susţine că, "în anul electoral 2008, coaliţia de guvernare PNL-PSD a adoptat, fără susţinere economică şi financiară, 30 de acte normative prin care se stabilesc majorări de drepturi salariale".

"Referitor la turism, domeniu lăsat de izbelişte de guvernul PNL şi important pentru PSD doar atunci când patrimoniul de stat a putut fi devalizat prin privatizări dubioase, actualul Guvern a înfiinţat un minister pentru a veni în ajutorul acestei industrii, industrie ce ar putea aduce mai mulţi bani la bugetul de stat şi care ar putea absorbi forţa de muncă disponibilizată din alte sectoare", încheie Elena Udrea.