MENIU

Udrea îl atacă pe Oprescu: Primarul Capitalei nu are nicio prioritate legată de turism

Foto: heeloo.ro

Ministrul Turismului, Elena Udrea, apreciază că primarul Capitalei nu are nicio prioritate legată de turism în Bucureşti şi că există o scădere a numărului de turişti şi pe segmentul de bussines, care se vede, în general, în oraşe, respectiv şi în Bucureşti.

"Există o scădere a numărului de turişti pe segmentul de turism bussines şi asta se vede în general în turismul de oraşe. În Bucureşti, spre exemplu, gradul de ocupare a scăzut foarte mult, pentru că noi nu avem o Capitală turistică din păcate, Capitala s-a pretat numai turismului de bussines, scăzând activităţile economice, a scăzut dramatic şi numărul oamenilor de afaceri care călătoresc în Bucureşti", a declarat sâmbătă la Covasna, Elena Udrea.

În acest context, ministrul Turismului şi-a exprimat speranţa că pe fondul revenirii situaţiei economice acest lucru se va îndrepta, şi segmentul acesta de turism de bussines va fi completat cu turismul de city break, care se practică în toată Europa şi în toate capitalele.

"Toate capitalele, toate marile oraşe sunt vizitate ca destinaţii de turism şi să sperăm că vom putea introduce Bucureştiul pe harta acestor tipuri de destinaţii. Sigur, ne trebuie un parteneriat cu Primăria Bucureştiului pe care nu-l avem, din păcate d-l primar actual al capitalei nu are nicio prioritate legată de turism, ministerul va avea propriul program de dezvoltare a Bucureştiului ca destinaţie turistică, avem şi proiectul legat de exploatarea resurselor de ape termale din zona Bucureştiului şi din zona capitalei", a mai spus Udrea.

Aceasta a completat că, până în prezent, turismul a avut o creştere de peste 20% datorită  activităţilor de promovare avute, şi cu ajutorul tichetelor  de vacanţă, a acţiunilor de promovare, şi a parteneriatelor.

În ansamblu, însă, ministrul Turismului estimează  că acest domeniu nu va fi foarte afectat de criză, argumentând cu creşterea de 200% prezentă pe litoral până acum şi cu creşterea turismului în general. Elena Udrea a fost prezentă sâmbătă în judeţul Covasna, unde a participat la Parada Cârnaţilor şi la o acţiune de ecologizare în comuna Valea Crişului. Ea se întâlneşte totodată şi cu organizaţia PDL din judeţul Covasna.
Mai multe articole despre:
turism Sorin Oprescu Bucureşti atac Elena Udrea