MENIU

Udrea îi sfătuieşte pe cei din comsia de anchetă să îşi angajeze un expert cu studii juridice

Foto: Realitatea.net
Udrea: Nu sunt în stare să interpreteze legea

Ministrul Turismului Elena Udrea a participat joi la Ziua documentelor deschise la Parlament unde a declarat că îi sfătuieşte pe membrii comisiei de anchetă să îşi ia un expert jurist pentru că "nu cunosc legea şi nu sunt în stare să o interpreteze".

"Dacă ieri s-a făcut o greşeală de tehnoredactare, astăzi constat că acea greşeală transformă această comisie într-un organ de represiune împotriva membrilor PD-L, parlamentarilor PD-L, miniştrilor PD-L. Demarează anchete, fac plângeri penale. Uitaţi cum o greşeală devine renume", a spus Udrea, referindu-se la sesizarea de miercuri în care numele preşedintelui Comisiei, deputatul PNL, Ludovic Orban, era scris de câteva ori greşit - Ludovic... Organ.

Legat de invocarea neprezentării sale în faţa comisiei de anchetă, Udrea a precizat că "m-am prezentat în faţa comisiei de anchetă pe 20 august, am fost la comisia de anchetă. Mai mult, am stat de vorbă cu membrii comisiei, puţin probabil să nu-şi amintească".

Ministrul Turismului a dat şi un sfat comisiei de anchetă, în special pesediştilor care au făcut sesizarea către comisia juridică, "să îşi angajeze un expert cu studii juridice pentru că este evident că nu cunosc legea, că nu sunt în stare să o interpreteze".

Udrea a mai spus că solicitarea de verificare a ministerului pe care-l conduce, transmisă Curţii de Conturi, a fost respinsă.

"Am solicitat Corpului de Control al primului-ministru şi Curţii de Conturi să efectueze controale la Ministerul Turismului, însă Curtea de Conturi a răspuns la solicitarea noastră spunând că Ministerul Turismului nu este în plan pentru verificare în acest an", a spus Elena Udrea.