MENIU

UDMR va semna o moţiune de cenzură la Legea salarizării unitare

Foto: NewsIn
Marko Belo: Vom semna cu PNL o singură moţiune de cenzură, pe tema legii salarizarii unitare

UDMR va semna o moţiune de cenzură la Legea salarizării unitare, a anunţat, marţi, conducerea Uniunii.

Liderul UDMR, Marko Bela, a anunţat că Uniunea va răspunde la solicitarea PNL şi va semna o moţiune de cenzură doar la Legea salarizării unitare, apreciind faptul că Guvernul a preluat o parte din amendamentele UDMR pe Educaţie.

Marko Bela a explicat că, împreună cu parlamentarii UDMR, a analizat, într-o şedinţă a grupurilor reunite desfăşurată în paralel cu şedinţa Parlamentului de angajare a răspunderii, cele trei proiecte în discuţie.

"Am ajuns la concluzia că, în cazul Legii Educaţiei, apreciem că Guvernul a acceptat unele amendamente. S-au făcut câţiva paşi pentru lărgirea ariei învăţământului", a argumentat preşedintele Uniunii, adăugând, însă, că mai este nevoie de o serie de alte măsuri. Deocamdată, udemeriştii "apreciază" amendamentele preluate de la ei de către Guvern, chiar dacă textul final nu este întru totul satisfăcător.

"UDMR va răspunde la solicitarea PNL şi va semna o moţiune de cenzură în legătură cu Legea salarizării unitare. Avem reţineri şi faţă de celelalte proiecte, dar, luând în considerare toate argumentele, dacă PNL îşi menţine intenţia, vom putea semna împreună cu ei o moţiune de cenzură pe salarizare", a conchis Marko.

Guvernul şi-a asumat răspunderea, marţi, pe Legea Educaţiei, Legea salarizării unitare şi Legea privind reorganizarea autorităţilor şi instituţiilor publice.