MENIU

UDMR semnează la congres şi moţiunea de cenzură pe care o iniţiază alături de PNL

Foto: cotidianul.ro

Parlamentarii UDMR reuniţi la Cluj, la Congresul formaţiunii, îşi dau semnătura şi pe moţiunea de cenzură pe tema impozitului forfetar, care va fi depusă împreună cu PNL, a declarat pentru NewsIn liderul senatorilor UDMR, Verestoy Attila.

Tema moţiunii de cenzură priveşte introducerea de către Guvern a impozitului forfertar. "Nu suntem de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru că suntem de părere că va avea un efect psihic, mai ales, negativ şi nu se justifică", a spus Verestoy.

El a menţionat că hotărârea în acest sens a fost luată sâmbătă de conducerea UDMR urmând ca parlamentarii prezenţi la Congres să-şi depună semnătura pe acest document, între aceştia numărându-se 22 deputaţi şi 9 senatori ai Uniunii. De asemenea, preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor ne-a declarat că finalizarea şi depunerea se va face luni.

La rândul său, Crin Antonescu, liderul liberalilor, a anunţat că moţiunea este foarte probabil să fie depusă marţi. Antonescu a precizat că semnăturile sunt gata adunate din partea PNL, iar liberalii mai caută doar titlul potrivit pentru demersul lor. De asemenea, preşedintele PNL a mai spus, la Cluj, unde a participat la congresul UDMR, că formaţiunea pe care o conduce contează şi pe sprijinul parlamentarilor Uniunii la depunerea moţiunii de cenzură.

Mai multe articole despre:
Cluj UDMR PNL congres moţiune semnare