MENIU

UDMR ar putea discuta luni cu premierul desemnat Liviu Negoiţă

Foto: NewsIn

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat sâmbătă că formaţiunea pe care o reprezintă a fost invitată la discuţii cu premierul desemnat Liviu Negoiţă, precizând că o eventuală întâlnire ar putea avea loc luni, la acest sfârşit de săptămână liderii UDMR fiind prezenţi în teritoriu.

Atât preşedintele UDMR, Marko Bela, cât şi liderii grupurilor parlamentare ale formaţiunii din Senat şi Camera Deputaţilor, Verestoy Attila şi Marton Arpad au precizat sâmbătă pentru NewsIn că la acest sfârşit de săptămână se află în teritoriu, în Ardeal, şi că vor veni în Bucureşti luni.

"Am fost invitaţi la consultări de premierul desemnat, dar noi nu suntem în Bucureşti. Noi de luni suntem acolo, o să ne consultăm şi cu PSD, şi cu PNL, după aceea vom lua o decizie, dar nu văd un motiv pentru care ar trebui să ne schimbăm opţiunea de a-l susţine pe domnul Klaus Johannis pentru funcţia de premier", a precizat preşedintele UDMR.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a afirmat vineri, după întâlnirea de delegaţiile PD-L şi ale grupurilor parlamentare ale minorităţilor şi independenţilor, că runda de discuţii de duminică privind constituirea noului Cabinet va avea ca obiect şi componenţa viitorului Executiv.

Premierul desemnat a spus că sâmbătă, la ora 16.00, va negocia cu cei care au răspuns apelului său  - grupul minorităţilor naţionale şi grupul parlamentarilor independenţi, - dar este deschis la discuţii cu cu celelalte partide, dacă se vor prezenta la negocieri. "Am discutat şi cu cei de la UDMR care mi-au motivat absenţa lor de la discuţii, urmând să ne întâlnim în cursul zilei de sâmbătă sau de duminică", a anunţat Liviu Negoiţă.

El a precizat că la discuţiile de sâmbătă, la care speră să participe şi PSD şi PNL, cărora le-a reînnoit public invitaţia, se va discuta şi componenţa Cabinetului pe care-l va prezenta luni Parlamentului pentru acordarea investiturii.

Negoiţă a spus că speră ca negocierilor de sâmbătă să le dea curs toate partidele politice. "Nu vreau să calific refuzul PNL şi PSD. Înţeleg această perioadă de campanie electorală (...) Am fost desemnat ca premier în baza prevederilor constituţionale şi cred că regulile democraţiei sunt valabile pentru toţi: nu se poate, oricât ne-am dori, să încălcăm dreptul preşedintelui de a desemna un premier printr-o majoritate de conjunctură", a mai spus Liviu Negoiţă.