MENIU

U2, concert gratuit la Berlin

Foto: www.u2station.com

U2 va susţine un concert gratuit în faţa celebrei Porţi Brandenburg, la începutul lunii noiembrie. Evenimentul se va desfăşura în aceeaşi seară în care are loc gala MTV Europe Music Awards de la Berlin, la care vor participa Jay-Z şi Robbie Williams.

În prezent, trupa irlandeză se află într-un nou turneu mondial, "360° Tour", prin care promovează albumul "No Line On The Horizon". Se pare că turneul ar putea deveni unul dintre cele mai profitabile din istorie.

Trupa new-wave U2, înfiinţată în 1978, este formată din Bono Vox (vocalist şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). În 30 de ani de activitate, U2 a vândut peste 140 de milioane de albume şi a câştigat 22 de premii Grammy. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Pride (In the Name of Love)", "Desire", "One" şi "With or Without You". Album U2 "The Joshua Tree" este considerat de mulţi specialişti cel mai bun din lume al anilor '80.

Evenimentul de pe 5 noiembrie are loc cu patru zile înainte de cea de-a 20-a aniversare a căderii Zidului Berlinului, unul dintre simbolurile Războiului Rece, care a despărţit oraşul Berlin şi naţiunea germană timp de aproape 50 de ani.