MENIU

Twitterul după alegeri: între gust amar, huo-uri pentru Geoană şi vapor pregătit pentru Băsescu

Postările pe Twitter cu eticheta #vot2009 au curs cu o frecvenţă de câteva zeci pe minut.

După atacurile la baionetă între cele două tabere, desfăşurate pe parcursul întregii zile, online-ul portocaliu şi roşu îmbrăţişează în fel şi chip rezultatele de la exit poll-uri, favorabile lui Mircea Geoană.

\"Lumea fie face revelion că a scăpat de caracatiţă, fie se jură că îşi face bagajele şi emigrează. De unde atâta discrepanţă?!?\" este una dintre puţinele mesaje echilibrate de pe Twitter cu referire la reacţiile în urma exit poll-ului făcut public de televiziuni la ora 21.00.

Cele mai multe voci care s-au exprimat pe platforma de micro blogging s-au lăsat pradă patimilor partizane. Atacuri brutale înspre utilizatorii de altă orientare politică şi vorbe grele la adresa celor doi candidaţi au fost cele mai întâlnite atitudini din twittosfera românească în ultimele ore.

Back to RSR
\"Yay! Ion Iliescu preşedintele nostru!\", \"Geoană se termină în mai mulţi -escu decât credeţi voi!\", \"Fuck, trebuie să strâng ruble acum\", \"În noaptea asta începe ucrainizarea României!!!!!!\", \"Back to RSR!!!\", \"Parcă Obama era negru\", \"Habemus Papă Lapte\" sunt câteva dintre replicile cele mai dure la adresa celui pe care institutele de sondare a opiniei publice îl declarau învingător la ora 21.00.

Nici vorbele adresate \"învinsului\" Băsescu nu întârziat să apară, chiar dacă nu la fel de numeroase. \"Dacă Băsecu a ieşit la 4% sub Geoană, înseamnă că a furat la greu!\" se descarcă unul dintre cei care a atacat constant tabăra PDL pe parcursul zilei de duminică. Alte întrebări precum \"Ştie cineva la ce oră ajunge Băse în port, pentru pozele de la revedere?\" sau \"Cine îl părăseşte primul pe Băsescu?\" îl au drept ţintă pe liderul democrat-liberal.

Turismul de emigrare, la mare căutare
Mulţi dintre dezamăgiţii acestor alegeri prezidenţiale au reluat laitmotivul emigrării la sfârşitul zilei de duminică: \"Acum a mai rămas o singură întrebare: Europa, sau America?\", \"Închiriez avion ultra-uşor, Cesna de preferinţă, cu pilot cu tot\", \"Îmi deschid agenţie de turism, doar dus spre orice altă ţară, fără întors. Sunt sigur că o să am succes\", \"Români, la Revelion veţi sărbători anul 1990. Eu rămân în 2009 şi îmi caut ţară\".

Alţii au preferat să îşi exprime, pur şi simplu, dezamăgirea faţă de situaţia în care se află România: \"Închei seara scârbit încă o dată de ţara mea. Aş vrea să cred că avem un preşedinte, dar mă sperie urmatoarele zile\", \"Păcat de România că este locuită\", \"Prevăd peste câteva luni la OTV: Cine a câştigat alegerile, episodul 201\", \"Doi învingători, o înfrântă: România\".