MENIU

"Twilight" şi "Mamma Mia!" sunt cele mai vândute DVD-uri cu filme străine, în România

Foto: backseatcuddler.com

"Twilight", "Mamma Mia!", "The English Pacient "şi "Good Will Hunting" sunt primele patru titluri în topul celor mai vândute DVD-uri cu filme străine, în România, în primele şase luni ale anului."

Twilight" este un film din 2008, bine primit de public şi de critică, al cărui scenariu prezintă povestea unei tinere îndrăgostite de un vampir.

Muzicalul "Mamma Mia", lansat tot anul trecut, îi are ca protagonişti pe Meryl Streep, Pierce Brosnan şi Stellan Skarsgard, iar coloana sonoră formată din hit-urile grupului suedez Abba a contribuit la o explozie de încasări în toată lumea.

Marele câştigător al Oscarurilor din 1997, "The English Pacient", are căutare, iată, şi pe DVD, în special în rândul publicului feminin. Iar filmul de pe locul imediat următor în clasamentul vânzărilor, "Good Will Hunting", confirmă apetitul cumpărătorilor pentru pelicule de colecţie, intrate deja în istorie ca repere ale cinematografiei. Realizat în urmă cu 12 ani, "Good Will Hunting" a câştigat două premii ale Academiei Americane de Film şi l-a propulsat pe Matt Dammon, excelent secondat în acest film de experimentatul Robin Williams, printre actorii de top de la Hollywood.

Clasamentul vânzărilor arată că filmele cele mai căutate sunt dramele şi filmele de acţiune. Printre primele 20 de titluri se numără, astfel, atât producţii devenite deja clasice, precum "Scent of a women", "Titanic" şi seria "The Godfather", cât şi filme de dată recentă - "Body of lies", "Batman - The Dark Knight" şi "Quantum of solace".

Cel mai căutat actor este Al Pacino, care figurează cu trei titluri în topul vânzărilor de DVD-uri - "Scent of a women", "The Insider" şi seria "The Godfather".

Mai multe articole despre:
filme DVD Mamma Mia Twilight