MENIU

TVA la autoturismele pentru persoane s-ar putea deduce doar la cele folosite în interes de serviciu

Companiile îşi vor putea deduce taxa pe valoare adăugată (TVA) la autoturismele folosite pentru transportul de persoane, doar dacă acestea vor fi utilizate în interes de serviciu, potrivit ultimei forme a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind rectificarea bugetară.

Potrivit documentului, prin autoturism se înţelege un vehicul rutier motorizat care este destinat transportului de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kilograme şi care să nu aibă mai mult de nouă scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului.

Excepţie fac autoturismele care sunt utilizate pentru revânzare, pentru închiriere, pentru instruire de către şcolile de şoferi şi pentru activitatea de taximetrie.

Taxa pe valoare adăugată poate fi dedusă şi în cazul autoturismelor utilizate pentru intervenţie, reparaţii, pază şi protecţie, curierat, transport de personal la şi de la locul de desfăşurare a activităţii, precum şi în cazul vehiculelor special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenţi de vânzări şi de agenţi de recrutare a forţei de muncă.

Mai multe articole despre:
TVA autoturisme