MENIU

Turiştii de pe litoral şi de la munte au parte de temperaturi ridicate în aceste zile

Foto: RTV

Turiştii aflaţi pe litoral vor risca arsuri dacă vor insista să stea pe plajă la amiază. Rost de ceva răcoare nu va fi decât în staţiunile montane.

Temperatura de la malul mării a fost joi de 29 - 31 de grade. Cerul a fost senin, briza mării aproape că nu s-a simţit şi poate doar apa mării la ţărm a mai alinat arşiţa, căci temperatura apei nu a depăşit 26 de grade.

Cald a fost şi la munte, joi. Soarele este stăpân pe creste, iar vântul
abia dacă s-a arătat. Cât despre ploi, nici aici nu se vor arăta. Temperatura aerului urcă şi aici peste limitele normale, dar nu vor atinge pragul caniculei.

Cel mai cald a fost joi în vest, pe Ceahlău, unde mercurul a indicat la amiază 28 de grade Celsius, ca şi în Predeal. Un singur grad mai mult va fi la Stâna de Vale. Valul de căldură nu a atins încă toate masivele, au fost 25-26 de grade la Sinaia cotă şi la Păltiniş şi chiar 23 de grade la Semenic.

Pentru ziua de astăzi, meteorologii anunţă o înteţire a arşiţei. Aria cu vreme caniculară se extinde şi se aşteaptă să cuprindă aproape toată ţara. Temperaturi de 37-38 de grade Celsius vor fi la ordinea zilei.

Mai multe articole despre:
munte litoral vreme canicula meteorologi