MENIU

Turcia va ridica vizele pentru cetăţenii români, anunţă Diaconescu

Foto: armoniavoyages.ro

Turcia a luat decizia politică de a ridica vizele pentru români, urmând ca executivul turc să adopte o hotărâre de guvern în acest sens, a declarat joi pentru NewsIn ministrul de externe român, Cristian Diaconescu, aflat în vizită de lucru în Turcia.

Ministrul Cristian Diaconescu, aflat în vizită la Ankara şi Istanbul, a anunţat, după întrevederea cu omologul său turc, Ahmet Davutoglu, că Turcia a decis ridicarea vizelor pentru români. "Salutăm decizia politică a Turciei de a ridica necesitatea vizelor pentru români pentru o şedere de până la 90 de zile", a evidenţiat şeful diplomaţiei române.

Oficialul român a spus că nu poate oferi o dată la care va intra în vigoare această decizie politică, fiind necesar ca, mai întâi, să fie adoptată o hotărâre de guvern în acest sens. 

În ceea ce priveşte cooperarea bilaterală, Diaconescu a spus că a convenit cu Davutoglu să înceapă demersurile pentru lansarea unui parteneriat strategic. În acest sens, va fi constituit un grup strategic la nivelul celor două ministere de externe, ceea ce presupune coordonarea poziţiilor comune pe plan extren şi participarea la proiecte comune. 

Proiectele comune la care s-a referit Diaconescu sunt cooperarea în cadrul NATO şi în relaţia cuUE, cât şi în regiunea Asiei Centrale, a Orientului Mijlociu şi a Mării Negre.

Mai multe articole despre:
Turcia Cristian Diaconescu vize