MENIU

Turcescu spune că nu l-a sunat nici Vîntu, nici vreun alt “mogul”

<descriere>

Jurnalistul Robert Turcescu recunoaşte că a avut emoţii înaintea marii confruntări electorale de joi seară, Băsescu vs Geoană, pe care a moderat-o. Turcescu spune că trăieşte de câteva zile în tensiune, şi asta nu doar din cauza emoţiilor. Provocarea este foarte mare, miza, uriaşă, iar telefonul îi sună în draci. Iată un scurt interviu cu cel care va arbitra înfruntarea dintre prezidenţiabilii anului 2009.

- Faci pregătiri speciale înainte de această confruntare? Ai dormit mai mult sau, din contră, ai făcut nopţi albe?

R.T. Nu, am un program normal. Nu pot să ascund însă faptul că trăiesc de câteva zile într-o stare de tensiune. Asta pentru că pregătim elemente surpriză în format, pe care vrem să le ţinem deocamdată departe de ochi lumii. Vrem să marcăm un moment inedit în istoria confruntărilor televizate.

- Te sună multă lume să-ţi ceară să pui anumite întrebări?

R.T. Da, s-a declanşat o adevărată nebunie. Mă sună oameni care vor să pun diferite întrebări, iar multe dintre problemele ridicate sunt interesante. Din păcate, nu este destul timp. Ar trebui 12 ore sau chiar 12 zile pentru a le adresa candidaţilor toate întrebările pe care le primesc. Am selectat temele care, în opinia mea, sunt cu adevărat stringente pentru ţară.

- Te-ai decis care va fi întrebarea moderatorului?

R.T. Categoric, da. Va fi un moment aparte, care cred eu că va creiona profilul viitorului preşedinte.

- Îi vei lăsa pe candidaţi să se certe?

R.T. Nu îi voi lăsa să se certe, dar va exista o dezbatere între cei care vor să devină preşedintele României. Acum două săptămâni, principalii candidaţi au avut un moment pentru expunerile lor. Diseară vor fi dialoguri mai degrabă decât monologuri, de unde vor reieşi punctele de vedere comune şi cele divergente.

- Te-a sunat Sorin Ovidiu Vîntu să-ţi ceară să favorizezi vreunul dintre candidaţi?

R.T. Nu există un asemenea dialog cu Sorin Ovidiu Vîntu sau cu vreun alt “mogul”. Poate că domnul Vîntu mă va suna, ca la trecuta dezbatere, să-mi spună că îmi ţine pumnii şi ca să-şi exprime speranţa că vom ieşi cu fruntea sus.

Citeşte interviul integral pe VoxPublica