MENIU

Tudorel Toader i-a dat replica lui Augustin Lazăr prin intermediul realitatea.net

Tudorel Toader

Tudorel Toader a oferit o replică promptă, pentru realitatea.net, după ce Augustin Lazăr a declarat, pentru Realitatea TV, că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a dezvăluit că urmează să publice documentul de clasare a dosarului care îl viza pe Klaus Iohannis, despre care a declarat că exista în dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr.

"Eu v-am spus ceea ce avem la Ministerul Justiției, ceea ce vă vom arăta", a declarat Tudorel Toader pentru realitatea.net.

Ministrul Justiției a continuat: "Sunt mai multe inadvertențe. Nu avea evaluarea, dar a prezentat o clasare referitoare la Iohannis. Să nu uităm faptul că forma de la Ministerul Justiției a plecat la președinte".

De la ce a pornit reacția lui Tudorel Toader pentru realitatea.net

Tudorel Toader duce o luptă cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, începând cu 25 august. Atunci, ministrul Justiției a anunţat, printr-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, că declanşează "procedura legală pentru evaluarea activității manageriale desfășurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție".

Acum două zile, pe 24 octombrie, la două luni după acel anunț și cu o întârziere de o lună față de termenul autoimpus, Tudorel Toader a propus revocarea din funcție a lui Augustin Lazăr. Totul s-a produs în urma unui raport de evaluare de 63 de pagini, care conținea 20 de motive care au stat la baza declanșării procedurii de revocare a procurorului general al Romaniei.

Tot pe 24 octombrie, ministrul Justiției a făcut următoarea afirmație: "Nu înţeleg de ce apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie".

Astăzi, în exclusivitate pentru Realitatea TV, Augustin Lazăr a afirmat că nu a instrumentat niciun dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, așa cum spusese Tudorel Toader.

Imediat după declarațiile lui Augustin Lazăr, Tudorel Toader a oferit replica promptă, pentru realitatea.net și a dezvăluit faptul că urmează să prezinte dovada.

 

 

 

.

Mai multe articole despre:
tudorel toader Augustin Lazăr