MENIU

Tribunalul respinge recursul lui Necolaiciuc împotriva emiterii unui nou mandat de arestare

Foto: RTV

Tribunalul Bucureşti a respins recursul lui Mihai Necolaiciuc împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1, care a emis un nou mandat de arestare, în lipsă, pe numele fostului director al CFR, mandat cerut de către procurorii DNA. Decizia Tribunalului este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a judecat, pe 28 iulie, recursul declarat de avocatul lui Mihai Necolaiciuc împotriva deciziilor de emitere a unui nou mandat de arestare, de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate şi de respingere a cererii de asistenţă judiciară. Toate recursurile au fost respinse miercuri.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, pe 16 iulie, să emită un nou mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Mihai Necolaiciuc.

Procurorii anticorupţie au cerut Judecătoriei Sectorului 1 emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, după ce aceeaşi instanţă a mai emis două mandate pentru fostul director al CFR.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început recent urmărirea penală împotriva fostului şef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, într-un nou dosar, în care este acuzat de deturnarea unor fonduri europene, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, lui Necolaiciuc i s-ar fi mai reţinut şi acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.