MENIU

Tribunalul Ialomiţa a decis miercuri ca Nuţu Cămătaru să rămână în închisoare

Foto: realitatearomaneasca.ro

Tribunalul Ialomiţa a decis miercuri să respingă cererea lui Nuţu Cămătaru de a fi eliberat condiţionat, după ce procurorii au făcut recurs împotriva sentinţei Judecătoriei Slobozia, care a decis că interlopul poate fi eliberat condiţionat.

Judecătoria Slobozia a admis, pe 15 decembrie 2008, cererea de eliberare condiţionată a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, deşi membrii comisiei de eliberări condiţionate din penitenciar au avizat-o negativ.

Fraţii Cămătaru şi-au câştigat renumele de cei mai cunoscuţi interlopi după ce au fost acuzaţi de şantaj, tortură şi trafic de persoane. Pe numele lor s-au finalizat două dosare penale, iar în unul s-a dat deja sentinţa finală.

La vremea respectivă, zile întregi poliţiştii au făcut descinderi în casele clanului Cămătaru. Arme, bani şi acte au fost ridicate atunci. În primul dosar finalizat, cei doi au fost trimişi în judecată pentru instigare şi complicitate la mai multe infracţiuni alături de mama lor. 

În primul dosar, decizia definitivă a fost ca Nuţu Cămătaru să primească doi ani de închisoare, iar Sile- 11. Deoarece a petrecut o perioadă considerabilă şi în arest preventiv, Nuţu a intrat foarte rapid în comisia pentru eliberări condiţionate. O soluţie în acest dosar este aşteptată astăzi. Dar Nuţu este ameninţat de o altă pedeapsă. În urmă cu o săptămână, magistraţii l-au condamnat la 15 ani de închisoare intr-un nou dosar de crimă organizată.