MENIU

Tribunalul Bacău a pus în libertate patru indivizi acuzaţi de proxenetism

Foto: RTV

Un judecător din Bacău i-a eliberat, săptămâna trecută, pe membrii uneia dintre cele mai temute grupări de interlopi din zona Moldovei, pe motiv că "timpul scurs de la arestare şi până acum a diminuat rezonanţa socială negativă". Este vorba despre patru dintre membrii clanului Hassan, care fac trafic de persoane de aproape 20 de ani, dar au fost arestaţi pentru prima oară în 2008.

Gruparea de traficanţi condusă de Ovidiu Hassan a acţionat iniţial în Bacău. În ultimii ani însă, şi-a extins influenţa în mai multe judeţe ale Moldovei, dar şi peste hotare, susţin anchetatorii.

"Gruparea în cauză era specializată în traficul de persoane. Ofereau, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, marfa. Vorbim despre tinere care erau exploatate sexual. Vârsta cea mai mică era de 13 ani. Au fost cazuri de tinere de 12-13 ani care au fost duse la pădure, bătute, violentate, violate", a declarat un ofiţer al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCA).

Afacerea lui Hassan a fost pusă pe roate imediat după Revoluţie, nimeni însă nu s-a atins de el până anul trecut, când au intrat pe fir poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT.

Cei patru membri ai clanului Hassan au continuat să-şi conducă afacerile chiar şi din spatele gratiilor. Au stat toţi în aceeaşi celulă şi s-au concentrat pe cumpărarea martorilor din dosar, potrichit rechizitoriului. Unul dintre ei, Gheorghe Chisălău şi-a petrecut mai mult de jumatate din viaţă după gratii pentru violuri, tâlhării, ultraj şi tentativă de omor.

Săptămâna trecută, judecătorul a considerat că cei patru care au fost trimişi în judecată nu mai reprezintă un pericol aşa că i-a eliberat. Miercuri s-a judecat recursul procurorilor la decizia de eliberare.
Mai multe articole despre:
Bacău reţea proxenetism interlopi