MENIU

Treizeci de tone de deşeuri au fost strânse într-o acţiune de ecologizare a Defileului Jiului

Foto: flickr.com

Aproape 30 de tone de deşeuri au fost strânse în timpul unei acţiuni de ecologizare la care au participat aproximativ 500 de gorjeni şi care s-a desfăşurat în Defileul Jiului, de pe o suprafaţă de circa 25 de kilometri.

Acţiunea de ecologizare în Defileul Jiului şi albia râului Jiu a fost iniţată de conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi a durat mai bine de cinci ore.

La acţiune au participat 200 de elevi de la Liceul Teoretic Bumbeşti Jiu, 30 de studenţi ai Universităţii "Constantin Brâncuşi", peste 70 de pompieri şi jandarmi, 60 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Gorj şi ai Primăriei Bumbeşti-Jiu, dar şi peste 100 de angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, APM Gorj, Parcul Defileul Jiului, Salavamont şi Poliţie. La ecologizare a particpat şi prefectul Ion Florescu, dar şi noul subprefect, Marcel Romanescu.

"Fiecare participant a primit saci şi mănuşi menajere şi tot traseul de 25 de kilometrii a fost împărţit în cinci tronsoane. Elevii şi-au făcut foarte bine treaba, acţiunea a fost de succes, în urma noastră rămânând o curăţenie exemplară. Toată lumea care a trecut prin Defileu ne-a felicitat pentru iniţiativă. Am avut parte de o zi cu vreme frumoasă. Am hotărât împreună cu prefectul că îi vom premia cu câte o diplomă pe toţi cei care au participat la această acţiune şi la cele de plantare de arbori. Cu toţii ar trebui să protejăm mediul", a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

Sacii în care au fost depozitate cele 30 de tone de deşeuri au fost transportaţi la groapa ecologică de gunoi a municipiului Târgu-Jiu.
De asemenea, toţi conducătorii auto care au trecut pe Defileul Jiului în intervalul orar 9.00-14.00 au primit de la angajaţii SGA Gorj fluturaşi prin intermediul cărora erau rugaţi să nu arunce la întâmplare deşeurile.