MENIU

Trei tineri orădeni suspectaţi că au furat bunuri dintr-o şcoală au fost arestaţi preventiv

Foto: NewsIn

Trei tineri din Oradea suspectaţi că au furat bunuri în valoare de 20.000 dintr-o şcoală din Bihor şi că ar fi autorii unei alte spargeri, la o şcoală din judeţul Sălaj, au fost arestaţi preventiv.

Cei trei au fost depistaţi  vineri de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei de la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

Tinerii sunt din Oradea şi au vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani. Ei sunt bănuiţi că în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ar fi pătruns prin efracţie în şcoala din localitatea bihoreană Şerani şi ar fi sustras aparatură electronică şi alte bunuri în valoare totală de 20.000 lei.

"Cei trei sunt suspectaţi că, după comiterea faptei, la adăpostul întunericului, ar fi transportat toate bunurile furate, calculatoare, foto-copiatoare, un fax şi altele, cu un autoturism, la domiciliul altor doi tineri, unul din localitatea bihoreană Gepiu şi unul din municipiul Oradea. Bunurile sustrase au fost descoperite de poliţiştii orădeni şi recuperate integral" a declarat inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma cercetărilor efectuate de  poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale cei trei tineri sunt suspectaţi că ar fi autorii unei alte spargeri, date la o şcoală din judeţul Sălaj.

"Orădenii în cauză sunt suspectaţi că, în noaptea de 27 spre 28 octombrie, ar mai fi comis o faptă similară pe raza judeţului Sălaj. Dintr-o şcoală din localitatea Făgetu au fost sustrase atunci, prin efracţie, diverse bunuri, printre care şi un calculator, care a fost recuperate de poliţiştii bihoreni de la suspecţi", a mai spus Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Cei trei au fost prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Aleşd cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Suspecţii se află în arestul I.P.J. Bihor, iar cercetările sunt continuate de Poliţia Municipiului Aleşd.

Mai multe articole despre:
şcoală furt spargere Oradea tineri suspecţi Sălaj