MENIU

Trei români au fost arestaţi în Polonia pentru uciderea unei bătrâne

Foto: seedforum.org

Trei români au fost arestaţi în Polonia pentru că au agresat o femeie în vârstă de 79 de ani, care a murit în urma atacului, a anunţat luni poliţia locală citată de AFP.

"Cei trei români, originari din regiunea Hârseni din România, au fost identificaţi cu ajutorul imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere", a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Joann Kacka.

"Bătrâna, care se ocupa cu vânzarea şi cumpărarea de bijuterii, trăia singură în casa sa, unde au intrat doi sau trei români cu puţin timp înainte de agresiune, vineri, potrivit imaginilor înregistrate de camere", a explicat Kacka. 

Femeia agresată a reuşit să alerteze trecătorii, după care a murit din cauza rănilor, a adăugat ea. 

Poliţia a reuşit să identifice în înregistrări numărul de înmatriculare al maşinii la bordul căreia au fugit agresorii. Ei au fost arestaţi câteva ore mai târziu, împreună cu un al patrulea român, care a ajutat la vânzarea bijuteriilor victimei. El este acuzat de complicitate. 

Cei trei români, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, au decis să pledeze vinovaţi. Ei riscă până la 12 ani de detenţie, a spus Kacka.