MENIU

Trei persoane au fost reţinute în urma scandalului dintre interlopii ieşeni

Foto: Realitatea.NET
Membrii a două grupări interlope rivale din Iaşi s-au luat la bătaie

Poliţiştii ieşeni au reţinut trei persoane în urma conflictului care a avut loc, vineri noapte, într-un club ieşean, între două grupări interlope rivale, nouă persoane fiind atunci rănite.

"Au fost reţinute trei persoane şi urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, subinspector Virginia Pralea.

Potrivit poliţiştilor, cele trei persoane reţinute, sâmbătă seară, în baza unei ordonanţe de 24 de ore emise de procurori, sunt acuzate de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Acestea vor fi propuse pentru emiterea de mandate de arestare pentru o perioadă de 29 de zile. Audierile persoanelor implicate în acest caz s-au desfăşurat pe tot parcursul zilei de sâmbătă, ordonanţele de reţinere fiind emise de procurori aproape de miezul nopţii.

Anchetatorii susţin că, vineri noapte, cel puţin zece persoane au intrat în conflict într-un club ieşean, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi între două grupări interlope rivale. În urma confruntării dintre cele două tabere, în care s-au tras focuri de armă şi s-au folosit bâte, nouă persoane au fost rănite, printre care şi un agent de pază, care a reclamat că a fost împuşcat în ochi cu o armă neletală.

Poliţiştii, în colaborare cu doi procurori, continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a desfăşurat conflictul. Anchetatorii susţin că scandalul a fost provocat de membri ai clanului Corduneanu şi un grup condus de Cătălin Băcăuanu.

Mai multe articole despre:
scandal Iaşi conflict club clan interlopi