MENIU

Trei dintre cei patru reţinuţi după captura de droguri de la Constanţa au fost arestaţi

Foto: RTV

Trei persoane suspectate de implicarea în cazul cocainei din Portul Constanţa Sud Agigea au fost arestate preventiv, duminică, pentru o perioadă de 29 de zile, prin decizia magistraţilor de la Tribunalul Constanţa.

Potrivit judecătorilor, măsura a fost dispusă pentru Antonio Cano Alvarez, Adrian Vasile Chiribău şi Elena Ramona Cioroabă, cea din urmă administrator al firmei Rumaval Impex SRL, din Gorj. Pentru o a patra persoană nu a fost luată nicio decizie.

Suspecţii au fost aduşi sâmbătă noapte la Tribunal, iar judecătorii s-au pronunţat, duminică dimineaţa, după ce au analizat probele de la dosar.

Grupul din care face parte şi un cetăţean spaniol, despre care se presupune că este şeful reţelei, este acuzat de organizare de grup criminal, trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară a acestora şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani. Cantitatea de droguri ambalată în 1.084 de pachete a fost expertizată de ofiţerii de la Constanţa şi urmează să fie trimisă la Bucureşti.

Patru persoane, printre care se află şi un cetăţean spaniol, au fost reţinute, vineri seara, în cazul capturii de peste o tonă de cocaină, descoperită într-un container sosit din Brazilia, în Portul Constanţa Sud Agigea. Cocaina descoperită, vineri, în Portul Agigea, era disimulată în două containere încărcate cu lemn de cedru provenit din Brazilia.

Mai multe articole despre:
port captură Constanţa droguri