MENIU

Trei deplasări în străinătate scot 10.000 de lei din bugetul Reghinului

Foto: Realitatea TV

10.000 de lei. Atât va cheltui luna aceasta primăria din Reghin, dar nu pentru terminarea lucrărilor la o şcoală, ci pentru deplasări în străinătate. Două vizite în Ungaria şi una în Franţa sunt incluse în programul consilierilor locali şi al angajaţilor primăriei.

12 aleşi locali şi angajaţi ai primăriei din Reghin merg în Ungaria, să viziteze oraşele înfrăţite. O situaţie aparte este aceea a unui consilier invitat în Franţa împreună cu soţia. Asta pentru că, spune el, partenerii francezi s-au obişnuit să-l vadă împreună cu consoarta.

"Amândoi am fost, cum v-am spus, organizatori şi membri activi în fiecare an. Soţia mea fiind profesoară de franceză a avut întotdeauna sarcini de ghid", a declarat Aszalos Gavril, consilier local.

În total, cele trei excursii ale aleşilor locali sunt estimate la 10.000 de lei.

"Aici se includ cheltuielile de transport, carte verde, asigurare, diurnă şi absolut tot ceea ce este prevăzut în normele legale", a afirmat Adriana Verdeş Moldovan, şef Serviciu Impozite şi Taxe, primăria Reghin.

Suma decontată ar putea depăşi însă 10.000 de lei. Şi asta deoarece hotărârea de consiliu care aprobă deplasările nu stabileşte o sumă exactă care va fi folosită în acest scop. Reprezentanţii primăriei evită să comenteze situaţia, dar susţin că fac tot posibilul pentru a nu încărca bugetul cu cheltuieli inutile.

"Încercăm să drămuim banii, aşa cum se poate mai bine, pentru a nu ajunge într-un colaps", a precizat Maria Precup, viceprimar Reghin.

Unii dintre consilierii locali nu sunt de acord cu deplasările şi spun că din banii alocaţi s-ar fi putut plăti salariile restante ale medicilor din cabinetele şcolare.
Mai multe articole despre:
buget bani primărie Reghin excursii deplasări