MENIU

Trei capi ai lumii interlope, aflaţi în arest, vor să candideze la alegerile din iulie din Bulgaria

Foto: novinite.com

Trei presupuşi capi ai lumii interlope bulgare, aflaţi în custodia poliţiei, intenţionează să candideze la alegerile generale din iulie, ceea ce le-ar putea aduce locuri în Parlament şi imunitate în faţa legii.

Bulgaria, care a aderat la UE în 2007, este presată de Bruxelles să combată crima organizată şi corupţia. Guvernul condus de socialişti a fost de asemenea criticat din cauza modului în care gestionează criza economică.

Plamen Galev, arestat împreună cu partenerul său de afaceri în ianuarie, fiind acuzat de conducerea unui grup al crimei organizate, intenţionează să candideze la alegerile din 5 iunie ca independent în oraşul Dupniţa, a spus avocatul său.
Potrivit unor oficiali locali, Galev şi partenerul său, Angel Hristov, au condus practic Dupniţa timp de patru ani prin contactele pe care el aveau în poliţie, justiţie şi autorităţile pentru taxe.

Tatăl şi fiul Veselin şi Hristo Danov, în custodie din septembrie, fiind acuzaţi de spălare de bani şi ademenire a unor persoane pentru includerea în reţele de prostituţie, vor candida în alegeri în oraşul Varna, din partea unui partid local.

Oficialii Comisiei Electorale au spus că nu există prevederi legale care să le interzică acestora să candideze, dar analiştii spun că participarea lor nu va face altceva decât să sporească dezamăgirea electoratului.

"Semnalul este negativ. Oamenii cu o astfel de reputaţie îşi vor transfera imaginea, automat, asupra sistemului politic şi electoral, ceea ce poate mări apatia electoratului", a explicat Kiril Avramov.
Până acum, Bulgaria nu a condamnat niciun oficial de rang înalt pentru corupţie şi a trimis la închisoare un singur cap al lumii interlope de la căderea comunismului în 1989.

Mai multe articole despre:
Bulgaria interlopi alegeri Bulgaria