MENIU

Tratament, odihnă, linişte şi peisaje, în staţiunea balneară Băile Tuşnad

Foto: RTV
O oază de linişte şi relaxare, staţiunea Băile Tuşnad este numită şi "Mica Elveţie"

Harghita este unul dintre cele mai mici judeţe din ţară, dar cu multe frumuseţi de oferit turiştilor. Echipa Realitatea All Inclusive a pornit să le descopere, iar prima oprire a fost Băile Tuşnad, renumita staţiune balneară, căreia nu degeaba i s-a spus Mica Elveţie.

Între Munții Harghita și Bodoc, la 650 de metri altitudine, mica stațiune se iţeşte timid, dar te îmbie să te oprești la puțină odihnă. Staţiunea balneoclimaterică Băile Tuşnad este oraşul cu cei mai puţini locuitori din România, respectiv 1.728 de cetăţeni. Însă în timpul anului este plin de turişti. La Băile Tuşnad se vine pentru tratament, odihnă, linişte şi peisaje.

Cel mai probabil, orășelul a apărut prin anul 1842. Un fiu de cioban de prin părțile locului, grav bolnav, s-a vindecat ca prin minune după ce a băut apă din izvoarele minerale de aici. A fost de ajuns ca locului să i se ducă faima. Tot ce s-a construit atunci, în câţiva ani, a fost însă distrus la revoluţia din 1848. Oameni harnici, localnicii au reconstruit însă tot, conştienţi că natura le va aduce prosperitate. Astăzi, Perla Ardealului, cum mai este numită staţiunea, adăposteşte oameni care vin să-şi găsească aici leac pentru boală. Zona este deosebit de atractivă, iar aerul tare transformă câteva minute de relaxare în ore întregi.

Băile cu dioxid de carbon sau băile de plante, împachetările cu parafină, masajul terapeutic sau magnetoterapia sunt doar câteva din tratamentele pe care le puteţi face la Tuşnad. Iar izvoarele fac minuni în afecţiunile cardiovasculare, digestive sau cele ale sistemului nervos.

Tot în staţiune, lacul Ciucaş parcă te cheamă să te bucuri de o plimbare pe apele sale liniştite. Plimbările prin împrejurimile staţiunii sunt prilej de relaxare. Şi aveţi ce vedea. Puteţi merge la Lacul Sfânta Ana, la 25 de kilometri ori la Şumuleu şi Topliţa, să vizitaţi bisericile şi mănăstirile de aici, sau la cetăţile fortificate din Cârţa şi Odorheiul Secuiesc.