MENIU

Transportatorii rutieri din Grecia au renunţat la blocarea punctelor de frontieră

Foto: tmctv.ro

Transportatorii rutieri din Grecia au renunţat luni la blocarea a trei puncte de frontieră din nordul ţării, începută sâmbătă pentru a cere intensificarea controalelor asupra transporturilor şi măsuri împotriva imigraţiei ilegale, relatează AFP.

Manifestanţii, care ţin de Federaţia elenă a Transportatorilor Internaţionali rutieri, OFAE, au luat decizia în momentul în care liderii lor au început discuţii la Atena cu ministrul Transporturilor, Euripide Stilianidis.

Ei blocau punctele de la Evzoni şi Doiranis de la frontiera macedoneană şi pe cel de la Promahonas de la frontiera bulgară.

Camionagiii greci afiliaţi la OFAE au renunţat vineri seară la blocarea portului Patras ce asigură legăturile Grecia-Italia.

OFAE cere stricta aplicare a legii asupra controlului transporturilor internaţionale şi măsuri împotriva migranţilor economici. Multe societăţi de transport au primit pedepse aspre şi amenzi după ce autorităţile au descoperit imigranţi ascunşi în camioane, în general fără ştirea şoferilor.

Ministerul Transporturilor a spus că de la 6 februarie a început înfiinţarea unui organism naţional de control şi aplicarea "de măsuri eficiente şi severe" pentru controlul transporturilor ce provin din ţări care nu sunt membre UE.

Mai multe articole despre:
protest Grecia