MENIU

Traian Băsescu: Vicepreşedintele Biden va ţine la Bucureşti discursul care vizează politica faţă de regiune

foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat drept "un semnal extrem de pozitiv" prezenţa în România a vicepreşedintelui american, Joe Biden. Băsescu a spus că această vizită arată că România nu este izolată pe plan extern.

"Ţineţi cont de faptul că vicepreşedintele Biden va ţine la Bucureşti discursul care vizează politica faţă de regiune. Este extrem de important şi poate cu ocazia asta cei care vorbesc de izolarea României pe plan extern, înţeleg că se bălăcesc într-o minciună continuă după ce ţara noastră a organizat un summit NATO. Am vizitat cei mai înalţi demnitari ai lumii în timpul mandatului meu. Să faci un astfel de subiect este o copilărie şi se încadrează în procesul de denigrare a şefului statului român. Faptul că vicepreşedintele SUA este mâine la Bucureşti, şi este un vicepreşedinte care cunoaşte foarte bine zona, este un lucru extrem de pozitiv", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Şeful staului român a refuzat să dezvăluie subiectele care vor fi discutate la întâlnirea de astăzi de la Palatul Cotroceni, dar a subliniat că "este o agendă legată de cele mai înalte subiecte care pot fi discutate şi care sunt de mare interes şi pentru România".

Miercuri seară, Joe Biden, vicepreşedintele SUA, a ajuns la Bucureşti. Astăzi, Biden se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, dar şi cu liderii opoziţiei, Mircea Geoană şi Crin Antonescu. 

Mai multe articole despre:
România SUA NATO Traian Băsescu vizită Joe Biden