MENIU

Traian Băsescu: Susţin măsurile luate de către ministrul Dan Nica

foto: NewsIN

După ce mai mult de jumătate din funcţiile de conducere de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au fost desfiinţate, preşedintele Băsescu îl laudă pe ministrul Dan Nica.

"Ministrul Nica a făcut un lucru extraordinar. A redus birocraţia şi a trimis poliţişti în zone acolo unde era nevoie. Nica a trimis poliţişti acolo unde era nevoie de poliţişti", a explicat şeful statului.Cât despre controversele din mass-media cu referire la unele prevederi din proiectele de coduri, în special diminuarea pedepselor şi a termenelor de prescripţie, Băsescu consideră că este important ca acele coduri "să facă ca procesele să meargă mai repede".

Cât despre controversele din mass-media cu referire la unele prevederi din proiectele de coduri, în special diminuarea pedepselor şi a termenelor de prescripţie, Băsescu consideră că este important ca acele coduri "să facă ca procesele să meargă mai repede".

"Trebuie să creăm condiţii ca justiţia să meargă mai repede. Am văzut recent la televizor un caz în care un cetăţean a fost acuzat după 10 ani de furt şi i s-a dat o pedeapsă de 4 ani. Ce rost mai are justiţia în acest context?", s-a întrebat preşedintele. 

"Mă pregătesc să fac un apel care să încurajeze construcţiile" 

În privinţa construcţiei unui sediu extins pentru Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), Băsescu a spus că nu găseşte nimic rău în faptul că Serviciul vrea să plece din Palatul Parlamentului.

"Mă pregătesc să fac un apel care să încurajeze construcţiile. Sunt dezvoltatori care au făcut investiţii în zone medii şi cred că e important ca guvernul să finalizeze astfel de construcţii. Nu văd nici un rău că SPP vrea să plece din Palatul Parlamentului. Nu cred că face bine nimănui să avem un serviciu de securitate în Parlament. E bine că îşi construiesc un sediu pentru că astfel se creează locuri de muncă", a spus preşedintele.

SPP îşi va construi un sediu format din opt corpuri plus o biserică, iar ridicarea noului sediu va costa peste 31 de milioane de euro. 

Citeşte şi

Traian Băsescu: Criza va acoperi şi anul 2010 prin efectele ei 

Traian Băsescu: Sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, pentru că am crescut-o eu 

Băsescu spune că preşedintele Ungariei a încălcat, prin declaraţii, Constituţia României