MENIU

Traian Băsescu: Sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, pentru că am crescut-o eu

foto: NewsIN
Traian Băsescu: Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi

Preşedintele a spus că orice ziarist poate să scrie orice, având în vedere libertatea presei, dar că anumite abordări legate de familia sa nu i se par corecte.

"Eu îmi cunosc copila, este mult mai deşteaptă decât o crede presa. Sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, pentru că am crescut-o eu şi e o persoană care a făcut studiile în America", a explicat preşedintele.

"Eu îmi cunosc foarte bine copilul, uneori îi spun copil, alteori îi spun femeie, are 29 de ani aproape, orice vârstă ar avea copilul rămâne tot copil pentru tată. Eu sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, am crescut-o eu. Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi, e totuşi un copil care a terminat în Statele Unite, la James Madison University, şi-a echivalat studiile şi aici, vorbeşte foarte bine o limbă străină-sunt destui pe care i-am trimis în Parlamentul European fără să vorbească", a declarat, marţi, preşedintele Traian Băsescu, pus, în cadrul unui interviu realizat de Realitatea TV, în faţa unui nou comentariu al Alinei Mungiu Pippidi legat de candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare.

Şeful statului a arătat că nu i se pare corectă abordarea Alinei Mungiu, care spune că în privinţa candidaturii fiicei preşedintelui la europarlamentare nu este în joc Parlamentul European, ci un al doilea mandat al preşedintelui Băsescu. "Dar nu mi se pare foarte corectă abordarea, pentru că doamna Mungiu mizează pe un lucru care nu-mi e caracteristic nici mie, nici copiilor mei, nici soţiei mele, mizează pe nesimţire. Mizează pe nesimţirea mea, a Elenei Băsescu..", a spus Băsescu. 

Preşedintele a îndemnat opinia publică să nu mizeze pe lipsa de bun simţ a sa sau a fiicei sale. Întrebat dacă PD-L nu a forţat limitele servituţii oferindu-i fiicei preşedintelui un loc pe lista candidaţilor democrat-liberali, Băsescu a răspuns "Hai să vedem!"

Băsescu i-a îndemnat pe cei care s-au grăbit să comenteze candidatura fiicei sale să o privescă mai cu atenţie. "Nu când e pe podium", a adăugat preşedintele, râzând. Întrebat dacă a avut discuţia cu Elena Băsescu, pe care o anunţase spătămâna trecută, şeful statului a spus că nu a purtat acea discuţie, dar că problema candidaturii fiicei sale la PE este tranşată. "Nu ştiu, vă va spune ea", a încheiat Băsescu, refuzând să spună în ce sens s-a tranşat această problemă.

 

Citeşte şi

Traian Băsescu: Criza va acoperi şi anul 2010 prin efectele ei

Băsescu spune că preşedintele Ungariei a încălcat, prin declaraţii, Constituţia României 

Traian Băsescu: Susţin măsurile luate de către ministrul Dan Nica