MENIU

Traian Băsescu şi Puiu Popoviciu s-au întâlnit la lansarea cotidianului "Averea"

Traian Băsescu şi Puiu Popoviciu au participat acum patru ani, la acelaşi eveniment
Foto: RTV

Traian Băsescu nu s-a întâlnit niciodată cu omul de afaceri Puiu Popoviciu de când este preşedinte, spunea vineri seară purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan. Realitatea TV a intrat în posesia unor imagini care arată că cei doi au participat acum patru ani, la acelaşi eveniment.

În imaginile de la lansarea cotidianului Averea, din 2005, cei doi se află unul lângă celălalt. Directorul "Averea" pe atunci, Sorin Roşca Stănescu, spune că la acea lansare cei doi au stat chiar şi de vorbă.

"La lansarea ziarului Averea au fost amândoi, au vorbit, s-au cunoscut, dacă nu se cunoşteau deja şi asta se întâmpla la scurt timp după ce Traian Băsescu a ajuns preşedinte", a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Numele preşedintelui Traian Băsescu este menţionat a doua oară în dosarul "Doi şi-un sfert" de fostul şef al DGA - Petru Pitcovici. Acesta încearcă să-l convingă pe poliţistul de la DNA să facă presiuni ca să se închidă dosarul lui Puiu Popoviciu. Ca argument, susţine că omul de afaceri a avut întâlniri directe chiar cu preşedintele.

Vezi şi Cornel Şerban: Băsescu şi Tăriceanu fac coadă la Popoviciu

Toate informaţiile apar în motivarea deciziei prin care judecătorul Curţii de Apel Bucureşti a refuzat să-i aresteze pe Popoviciu, Şerban şi Pitcovici. Valeriu Turcan spunea vineri seară, la Realitatea Zilei, că Traian Băsescu nu s-a întâlnit cu omul de afaceri.

Citeşte şi Valeriu Turcan: Traian Băsescu nu s-a întâlnit niciodată cu Popoviciu sau cu procurorul Ţuluş