MENIU

Traian Băsescu şi Mircea Geoană au fost sâmbătă nuntaşi, primul în Bucureşti, celălalt în Racşa

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a fost sâmbătă seara la un restaurant în Bucureşti, unde avea loc o nuntă, iar prezidenţiabilul PSD, Mircea Geoană, a fost şi el la o nuntă, dar din postura de naş, în satul Racşa din judeţul Satu Mare.

Potrivit Antena 3, şeful statului a mers la un restaurant din parcul Herăstrău, unde întâmplător avea loc o nuntă. Traian Băsescu i-a onorat pe miri cu prezenţa sa. Şi în weekend-ul trecut, şeful statului a nimerit în mijlocul unor nuntaşi, la acelaşi restaurant.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a fost şi el sâmbătă seara la o nuntă, dar în judeţul Satul Mare. Prezenţa liderului PSD la nuntă nu a fost însă inopinată, ca a lui Traian Băsescu la nunta din Bucureşti. Mihaela şi Mircea Geoană au fost unul dintre cele 12 cupluri de naşi pe care tinerii miri Vasile Betea (22 de ani) şi Irina Ciorbă (18 ani) din satul Racşa i-au avut. Tatăl mirelui, Toma Betea, este primarul comunei Oraşu Nou, de care aparţine satul Racşa, fiind unul dintre cei mai vechi aleşi locali ai partidului. Mircea Geoană mai fusese la Racşa în luna mai, cu prilejul serbării "Sâmbra Oilor" de la Huta Certeze. Atunci a promis pentru prima oară că va veni la nunta tinerilor. Mirii l-au invitat apoi formal la nuntă, de ziua lui Geoană, pe 14 iulie.

Petrecerea de la Racşa a fost una fastuoasă. Potrivit Realitatea TV, primarul social-democrat al localităţii a pus la bătaie 60 de porci, 8 tauri şi 400 de găini pentru nunta fiului său. Primarul a declarat că familiile tinerilor au cheltuit pentru nuntă în jur de 50.000 de euro. Florile au fost aduse din Olanda, iar o parte din băuturi din Austria. Meniul a fost însă tradiţional. La nuntă au fost invitate 2500 de persoane.

Mircea Geoană şi soţia sa au fost primiţi într-un mod tradiţional, cu horincă, pâine, sare şi ţipurituri (strigături, n.r.). La petrecere, lui Geoană i s-a urat să devină preşedintele României.