MENIU

Traian Băsescu: Pentru mine, alegerile prezidenţiale nu sunt o prioritate

Traian Băsescu: Eu am văzut preşedinţi ai acestei ţări care ştiau că sub ei colcăie de corupţie, dar nu se băgau
foto: presidency.ro

"Pentru mine, alegerile prezidenţiale nu sunt o prioritate, de aceea îmi asum solidar cu Guvernul soluţiile pentru a nu intra în derapaj economic. Foarte mulţi cred că fac un joc", a spus Traian Băsescu într-un interviu la B1TV în contextul unei discuţii despre criză.

Traian Băsescu a declarat că va rămâne un partener al Guvernului, pentru că nu este laş şi nu poate să plece în concediu şi să spună că rezolvarea crizei este doar responsabilitatea Executivului.

Băsescu nu a ratat ocazia de a-i ataca din punctul de vedere al responsabilităţii pe predecesorii săi: "Eu am văzut preşedinţi ai acestei ţări care ştiau că sub ei colcăie de corupţie, dar nu se băgau că aveau scăpări constituţionale. Ştiau tot ce se face în neregulă, dar au preferat să stea la Cotroceni interpretând în mod laş atribuţiile preşedintelui. Preşedintele României nu are nevoie să îl întrebe pe Vanghelie dacă are aprobare să meargă să facă o discuţie în Guvern despre faptul că ţara este în recesiune şi măsurile la care s-au angajat trebuie respectate, pentru că este una să vorbeşti când eşti responsabil, iar eu sunt unul din responsabili politici. Eu nu pot opri criza dar pot împreună cu Guvernul să găsim soluţii, să evităm un derapaj", a spus Traian Băsescu.  

Preşedintele a mai spus că situaţia de criză trebuie ştiută de toată lumea cu scopul de a fi parteneri, deoarece crede că "sindicatele pot cere atunci când ştiu că sunt bani".

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că sunt ministere care nu au respectat decizia de încadrare în bugetul alocat salariilor şi că un ministru a venit deja să-i spună că nu o să mai aibă bani de salarii, explicând astfel declaraţiile din şedinţa extraordinară de Guvern.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu alegeri prezidenţiale criză