MENIU

Traian Băsescu: Nu cred că trebuie să acuzăm sistemele, ci să le curăţăm

Foto: Realitatea TV
Băsescu a spus că "este o onoare" să vină în faţa responsabililor de activitatea MAI pentru a instala noul ministru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la ceremonia de instalare a lui Dan Nica la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), că evenimentele din ultima perioadă din interiorul Internelor, dar şi externe acestuia, arată că "nu sistemul are probleme", ci sunt probleme cu oamenii.

Băsescu a spus că "este o onoare" să vină în faţa responsabililor de activitatea MAI pentru a instala noul ministru. Şeful statului a adăugat că pentru prima dată ministrul de Interne este şi vicepremier şi că acest lucru "simbolizează şi importanţa" pe care Guvernul şi alianţa politică o acordă MAI, sublinind că "nu întâmplător" ministrul Administraţiei şi Internelor este şi vicepremier.

"În ultimul timp avem destule evenimente în interiorul structurii MAI, dar şi evenimente externe. Acesta balansări de probleme în interior şi exterior ne arată că nu sistemul are probleme, ci avem probleme cu oamenii", a declarat Traian Băsescu.

"Nu cred că trebuie să mergem pe varianta acuzării sistemelor, ci a curăţării sistemelor. Este necesar să ne facem curăţenie în rândul oamenilor cărora le dăm mandat să reprezinte instituţia", a spus Băsescu.

Preşedintele le-a mai spus reprezentanţilor MAI  să aibă grijă să nu piardă încrederea cetăţenilor în această instituţie, ci să o consolideze.

În ceea ce priveşte activitatea din perioada următoare a MAI, Băsescu a spus că este esenţială continuarea procesului de descentralizare. "Ordinea publică este o chestiune care ţine de controlul comunităţii şi nu poate fi controlată de la Bucureşti", a mai spus Băsescu.

"Sunt unul dintre politicienii care are mare încredere în instituţia MAI", aspus preşedintele Băsescu, explicând că, în perioada de criză economică, "încrederea în structurile statului este vitală".

În contextul crizei economice, Băsescu a spus că "a forţa lucrurile din punct de vedere al salarizării în acest an este un risc major". "Ieşirile ameninţătoare nu folosesc la nimic", a precizat Băsescu.

"Ţin să menţionez faptul că, în acest an, şi probabil şi în 2010, va trebui să fim pridenţi, înţelepţi şi solidari cu situaţia economică", a spus preşedintele.

Citreşte şi Dan Nica a fost învestit la conducerea Ministerului de Interne

Mai multe articole despre:
MAI Traian Băsescu Dan Nica