MENIU

Traian Băsescu: Impozitul forfetar va limita la maxim evaziunea fiscală

Traian Băsescu: Băncile-mamă din România au avut un comportament corect pe piaţa bancară din ţară
Foto: rtv

"Impozitul forfetar este de dorit într-un stat modern pentru că este un impozit minimal pentru toţi cei care au firme şi desfăşoară activităţi economice. Cei care au criticat acest impozit sunt cei care au avut contact într-un fel sau altul cu evaziunea fiscală, pentru că impozitul forfetar va limita la maxim evaziunea fiscală", a afirmat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, preşedintele Traian Băsescu a declarat că are încredere în actualul sistem bancar.

"Băncile-mamă din România au avut un comportament corect în raport cu realitatea bancară din ţară. Au păstrat liniile de credit deschise şi au încercat să ajute IMM-urile. 12 miliarde de euro din banii rezervei naţionale ai BNR sunt o garanţie a băncilor comerciale, dar ei rămân totuşi banii băncilor comerciale", a afirmat Traian Băsescu la postul public de televiziune în cadrul unei ediţii speciale.

Preşedintele Traian Băsescu este optimist în raport cu programul guvernamental "Prima Casă".

"Eu cred că programul Prima Casă va funcţiona şi am convingerea că acest proiect va intra în vigoare până la finalul lunii iunie. Urgenţa de a lansa acest proiect nu ţine numai de relansarea pieţei imobiliare, ci şi de crearea locurilor de muncă, iar băncile care participă la acest proiect trebuie să se mulţumească cu un profit mai mic în perioada de crizp", a declarat Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
bancă guvern Traian Băsescu impozit Emil Boc criză