MENIU

Traian Băsescu, huiduit la Băile Tuşnad, în timpul discursului despre autonomie teritorială - VEZI VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în timpul vizitei la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad
Foto: RTV
A. BRASSAY: Auditoriul a fost în dezacord cu preşedintele.
Preşedintele nu a spus nicio noutate pentru noi.

Preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit, de mai multe ori, sâmbătă, la Băile Tuşnad, de maghiarii prezenţi la Tabăra de Tineret a Universităţii de Vară. Reacţia ungurilor a venit după ce şeful statului a făcut câteva precizări referitoare la autonomie.

"Avem nevoie de creşterea nivelului de autonomie a tuturor localităţilor din România, cu un singur amendament. Nu aplaudaţi până nu vă spun şi amendamentul. Un singur amendament (a revenit Băsescu - n.r.). Egală autonomie la Odorheiul Secuiesc precum la Tulcea sau la Caracal. Şi românii... (întrerupt de huiduielile membrilor UDMR din public - n. r.) ...Să ştiţi că dacă mai fluieraţi vă mai spun o dată", a spus preşedintele României, în timpul dezbaterii de la Tabăra de Vară de la Tuşnad.

Traian Băsescu a spus de două ori, adresându-se către publicul care continua să-l fluiere şi să-l huiduie: "România este stat naţional, suveran, independent."

"O să repet articolul 1 din Constituţie până ce încetaţi", a spus şeful statului. În discursul său, preşedintele s-a referit şi la abordările extremiste atât din partea maghiarilor, cât şi din partea românilor, şi a spus că aceste lucruri trebuie să fie tratate cu atenţie.

Traian Băsescu a vizitat, sâmbătă, Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. La ora 9:30 s-a întâlnit cu Victor Orban, fostul premier al Ungariei. În continuare, Traian Băsescu a participat la o serie de dezbateri, unde a fost huiduit de participanţi. La aceleaşi dezbateri a fost invitat şi Lazlo Tokes.

După Tuşnad a urmat judeţul Alba, unde Traian Băsescu a fost aşteptat să participe la "Târgul de Fete" de pe Muntele Găina. Potrivit autorităţilor locale, şeful statului urma să participe şi la o slujbă la Crucea Iancului.