MENIU

Traian Băsescu: Guvernul trebuie să "îndrepte abuzurile din energie"

Foto: NewsIn
Preşedintele Traian Băsescu a cerut membrilor Guvernului să "îndrepte abuzurile din domeniul energiei" care s-au făcut în perioada precedentă
Preşedintele Traian Băsescu a cerut membrilor Guvernului să "îndrepte abuzurile din domeniul energiei" care s-au făcut în perioada precedentă

Preşedintele Traian Băsescu a cerut membrilor Guvernului, prezenţi la învestirea lui Dan Nica în postul de ministru de Interne, să "îndrepte abuzurile din domeniul energiei" care s-au făcut în perioada precedentă, şeful statului revenind cu o precizare în privinţa contractului cu Sterling.

"Aş ruga guvernul român să facă public modul în care se comercializează energia electrică în România. Ştiu că directorii unor companii energetice sunt prin spitale şi nu pot răspunde, dar trebuie remediată această situaţie. Mai mult, mi-aş dori ca actualul guvern să clarifice disputa legata de contractul Sterling", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că în timpul guvernării precedente a avut discuţii puternice despre aşa-numiţii băieţi deştepţi din domeniul energiei şi a precizat că, deşi a avut promisiuni de la fostul ministru Varujan Vosganian că se vor rezolva probleme din acest domeniu, tot nu s-a făcut nimic. Băsescu a arătat că a rămas un mister volumul de energie tranzacţionat de băieţii deştepţi.

În cadrul discursului de depunere a jurământului de către Dan Nica pentru postul de ministru de Interne, Băsescu a revenit cu această temă şi a spus că Guvernul trebuie să găsească şi soluţii, şi explicaţii în cazul contractului Sterling, chiar dacă se ajunge la o dispută juridică.

În încheiere, preşedintele Traian Băsescu a făcut comentarii cu privire la numirile secretarilor de stat.

"Au apărut în ultimele zile numiri de secretari de stat controversaţi şi ştiu deja că avem doi secretari de stat care se bănuiesc că ar avea legături în zona petrolieră", a afirmat preşedintele.

Mai multe articole despre:
energie Traian Băsescu contracte Sterling