MENIU

Traian Băsescu: Consiliul Europei nu va declanşa procedura de încetare a strategiilor de criză

Foto: RTV

Traian Băsescu a participat la întâlnirea Consiliului European de la Bruxelles, unde liderii UE au discutat despre ratificarea Tratatului de la Lisabona, despre sprijinul financiar pentru ţările sărace şi despre propunerile pentru funcţia de preşedinte al Uniunii Europene.

Din delegaţia României au mai făcut parte şi ministrul interimar de Externe, Cătălin Predoiu şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.

Preşedintele a spus că s-au găsit formulele de compromis în ceea ce priveşte solicitările preşedintelui ceh Vaclav Klaus în aşa fel încât prevederile Tratatului de la Lisabona să fie puse în aplicare până la sfârşitul anului.

Comisia Europeană va fi construită în acord cu Tratatul de la Lisabona, ceea ce va însemna că fiecare ţară va avea un comisar. În lipsa acestui tratat, ar fi trebui restrâns numărul de comisari, conform Tratatului de la Nisa.

În ceea ce priveşte criza economică, România nu va avea de suferit, a spus Traian Băsescu, deoarece Consiliul s-a pronunţat în favoarea unei soluţii care să reflecte situaţia economică actuală şi să nu declaşeze procedura de ieşire a guvernelor din strategia de intervenţie pentru diminuarea efectelor crizei.

 

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu tratatul de la lisabona