MENIU

Traian Băsescu către fermierii furioşi: Până în luna decembrie vom găsi soluţii şi pentru tranşa a doua a subvenţiilor

Foto: NewsIn
Traian Băsescu: Singura soluţie posibilă e cea anunţată de liderii voştri

Traian Băsescu a declarat miercuri seară că până în luna decembrie se vor găsi soluţii şi pentru plata tranşei a doua a subvenţiilor pentru fermieri. Prima tranşă va fi plătită la sfârşitul lunii octombrie. Răspunsul final la cererile fermierilor va veni abia miercuri, săptămâna viitoare.

"Am discutat cu Guvernul, cu preşedintele CEC şi urmează să discut cu directorul fondului de garantare a fondului rural", a declarat Traian Băsescu miercuri seară.

Preşedintele a menţionat că bugetul de stat nu are bani acum. "Singura soluţie posibilă e cea anunţată de liderii voştri (...) până în luna decembrie să primiţi banii din alte formule şi nu din bugetul de stat", a menţionat Băsescu.

Traian Băsescu a precizat că prima tranşă va fi plătită acum, la sfârşitul lunii octombrie, când o să se transfere banii de la bugetul de stat către agenţiile din teritoriu pentru plăţi.

Băsescu le-a explicat fermierilor, care fie îl aplaudau, fie îl fluierau, că bugetul de stat nu are bani acum. "Cine v-a păcălit că sunt bani de la UE, nu a fost cinstiti cu voi. Subvenţiile la animale nu se plătesc de UE", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus fermierilor protestatari să-l lase să negocieze pentru ei, că o face "mai bine", şi să renunţe până atunci la proteste.

"Nu se poate găsi o soluţie în jumătate de oră. Măi, oameni buni, cred că, în modul cel mai sincer, cred că aveţi multă treabă acasă. Numai puţin. Lăsaţi-mă pe mine să negociez pentru voi, că o să negociez mai bine. Răspunsul final nu poate fi decât miercuri. Apăi, ne vedem miercuri din nou. Nu mai mergeţi în Piaţa Constituţiei, veniţi direct aici. Miercuri, că este un timp de analiză. Nu se poate mai devreme de miercuri şi mâine şi poimâine nu are cine negocia pentru voi, că eu sunt la Bruxelles, la Consiliul European, deci miercuri veţi avea un răspuns cu privire la soluţii, la soluţii favorabile, nu nefavorabile, dar nu cereţi o soluţie care poate fi o minciună. Lăsaţi să găsim o soluţie care să vă ajute şi nu o poveste", le-a spus Băsescu fermierilor care au protestat toată după-amiaza de miercuri în faţa Palatului Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni, cu o delegaţie a fermierilor care a protestat în faţa instituţiei.

Anterior, la plecarea de la sediul de campanie, Traian Băsescu declarase iniţial că nu se va întâlni cu fermierii protestatari.

Peste 600 de fermieri au protestat în faţa Palatului Cotroceni, iar jandarmii au făcut faţă cu greu valului de protestatari.

Fermierii s-au strâns în faţa Palatului Cotroceni după ce negocierile dintre reprezentanţii crescătorilor de taurine, pe de o parte, şi Radu Berceanu şi Gheorghe Pogea, pe de altă parte, au eşuat.

Citeşte şi...