MENIU

Traian Băsescu a primit o poezie despre dorul de ţară de la o româncă stabilită la Atena

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu a primit miercuri, la Atena, o poezie despre dorul de ţară, scrisă de un instructor al ansamblului folcloric al românilor din capitala elenă, pe care a cerut voie să o trimită "unui mare ziarist", pe care nu l-a numit.

În cadrul vizitei de stat pe care o efectuează miercuri şi joi, preşedintele Traian Băsescu a petrecut mai bine de o oră în compania unor români care locuiesc în Republica Elenă, la Ambasada Română de la Atena.

În toiul discuţiilor despre criza economică, condiţiile din România şi problemele românilor din diaspora, Mariana Căuieşteanu, instructor al ansamblului folcloric "Tradiţii" al românilor din Atena, a recitat o strofă dintr-o poezie pe care ea însăşi a compus-o.

"Şi nu uitaţi că noi suntem ai tăi, oriunde am fi prin lume, Românie / Iar dorul greu de ţară şi de glie ne cheamă înapoi cu drag / Ne cheamă sângele vărsat, pământul greu împovărat de oasele străbunilor care au picat / Ne cheamă spicele de grâu şi soarele ce-l pârguie şi murmurul de râu", a recitat ea, cerându-i şefului statului şi reprezentanţilor Guvernului să nu uite de românii din străinătate, care rămân cu sufletul alături de România.

"Doamnă, vă mulţumesc mult. Aseară (marţi, n.r.) era o emisiune la una din televiziunile noastre, nu am urmărit-o, am văzut-o pe sinteza de presă, în dimineaţa aceasta, în care nişte domni tocmai asta propovăduiau. Să uităm că am pierdut câteva milioane de români ca să fim liberi, să fim independenţi şi să ne plecăm cât putem în faţa unei mari puteri. Aşa li se părea lor, deşi unul din ei acum pot să spun, să formulez în felul acesta, vreo câţiva ani se făcea că ne dă lecţii de democraţie de pe la Europa Liberă. V-aş rămâne îndatorat dacă mi-aţi da aceste versuri şi o să le trimit acestui mare ziarist, poate înţelege şi sufletul românilor, nu numai plăcerea de a sta plecat", a replicat şeful statului.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Atena Grecia vizită poezie